Det finns olika typer av IPL behandlingar : permanent hårborttagning, hudföryngring, reducering av pigmentförändringar och ytliga blodkärl samt behandling av acne. Samtliga av dessa behandlingar utförs med Intensivt Pulserande Ljus.

Vi utför alltid kostnadsfria konsultationer före din behandling för att rekommendera dig din specialanpassade plan. Priset på vissa av behandlingarna varierar beroende på kundens förutsättningar, såsom till exempel hårets kvalitet vid hårborttagning.

VAD KAN JAG BEHANDLA MED IPL?

BLODKÄRL

Brustna blodkärl är ett vanligt förekommande tema och ett gissel för kvinnor och män i alla åldrar. I många fall har huden blivit utsatt för kyla eller fått för mycket sol, men orsakerna kan även vara av hormonell natur. Brustna kärl går inte att ta bort helt men kan reduceras till obetydlighet med vår IPL-behandling. Vi har många nöjda kunder som upplevt en markant förändring i deras utseende. Behandlingen är effektiv och utförs endast på ansikte, hals och bröstparti.

I samband med denna behandling är det viktigt att undvika alkohol, rökning, blodförtunnande medel och solning, faktorer som kan försämra behandlingens resultat och effektivitet.

PIGMENTFÖRÄNDRINGAR

Pigmentförändringar kan uppstå av solskador, hormonella obalanser eller medicinering. Dessa visar sig som oregelbundna fläckar eller fräknar på huden. Främst I ansiktet, över bröstet och på händerna. Med vår IPL-behandling går det att ta bort dessa fläckar på ett snabbt och effektivt sätt utan att göra några kirurgiska ingrepp som kan ge ärr.

Efter att fläckarna utsatts för ljusbehandlingen mörknar fläckarna ytterligare, tills de torkar och slutligen faller av. Mörka fläckar reagerar bättre på behandlingen än ljusa. Processen tar cirka 7 – 10 dagar men behandlingen bör göras tre till fem gånger för att få full effekt. Resultatet förbättras avsevärt om behandlingen kompletteras med speciella medicinska hudvårdsprodukter som också motverkar pigmentförändringar.

HÅRBORTTAGNING

Tänk dig att bli befriad från generande hårväxt och att slippa rakhyvlar, kemiska krämer och vaxning i framtiden. Permanent hårborttagning med vår Starlux IPL betraktas idag som en av de bästa behandlingarna för att ta bort oönskad hårväxt över hela kroppen t.ex. ansikte, armhåla, rygg, bikini, brasilian/bikinilinjen, ben m.m.

Inför denna behandling är det bra att tänka på att ett hårstrå har tre tillväxtfaser. Bästa resultat med IPL-behandlingen uppnås när de flesta hårstråna befinner sig i första tillväxtfasen och är starkt förankrade i hårroten. Effekten blir med andra ord mindre när hårstråna befinner sig i andra och tredje fasen då de fortfarande håller på att växa. Därför är det viktigt att göra denna behandling med en viss tidsintervall för att försäkra sig om att de nya hårstråna är i första tillväxtstadiet.

Det är lättare att behandla mörka och starka hårstrån än ljusa och svaga. Inför behandlingen är det viktigt att inte vaxa eller rycka hårstrå med exempelvis pincett. Istället rekommenderas en noggrann rakning före.

Vänligen boka konsultation för mer information om din behandlingsplan samt prisuppgift.
Alla behandlingar är individuella.